Ako želite sigurnu kupovinu karte za low-cost letove, mi imamo rešenje – pozovite nas i obezbedite sebi jeftin let.

Kriza u avio-saobraćaju i turizmu izazvana koronavirusom Covid-19 još uvek traje, ali avio-kompanije postepeno počinju da se vraćaju u redovne tokove.

Prve među njima su low-cost kompanije poput Wizz Air-a koje za razliku od drugih ne samo da obnavljaju redovan saobraćaj već najavljuju i brojne nove destinacije. Tako su nedavno iz Beograda najavili uspostavljanje letova do čak deset novih gradova u Evropi. I oni koji zbog koronavirusa nisu planirali da odu ovog leta negde sada su se zainteresovali jer su videli da su u ponudi karte do Lisabona ili Barselone za manje od 30 evra.

Ali, kako bezbrižno kupiti kartu za low-cost letove kada je situacija takva da je otkazivanje leta još uvek moguće. Brojna se pitanja, sa puno razloga, vrzmaju potencijalnim putnicima po glavi – šta ako mi bude otkazan let, kako ću da vratim novac, šta da radim ako budem sprečen da otputujem zbog bolesti ili zbog neke iznenadne zabrane, kako da kupim kartu koja najviše odgovara mojim potrebama…

I sama kupovina preko sajtova low-cost avio-kompanija nije baš jednostavna. Iako je na prvi pogled sve učinjeno da ova procedura bude laka za svakoga, to u praksi nije baš tako. Brojne se zamke kriju prilikom često dugotrajnog procesa kupovine karte, a za svaku kasniju promenu putnik mora da se obrati korisničkom centru kompanije, a ti pozivi se posebno tarifiraju i mogu koštati i više od same karte.

Kako bez brige kupiti kartu za low-cost letove?

Postoji način da izbegnete sve te zamke i moguće probleme. Samo treba da nam se javite na telefon 060-747-07-75 ili da nam pošaljete zahtev mejlom na info@ekarte.rs, a naši profesionalni avio agenti će obaviti kupovinu umesto vas. Na taj način možete kupiti kartu za bilo koji low-cost let bez plaćanja kreditnom karticom bez koje inače ne možete da obaviti kupovinu online preko sajta same low-cost kompanije. Na sajtu kompanije takođe ne možete da pravite rezervaciju, tj. da izaberete letove, a da platite u nekom roku. Ovo je, na zadovoljstvo svih, moguće ako se odlučite da se obratite agentima sa sajta eKarte.rs. Mi ćemo vam čuvati rezervaciju, odnosno garantovati ponuđenu cenu do 48 sati.

Sve low-cost avio-kompanije posebno naplaćuju prijavu za let na šalteru aerodroma (check-in), dok su online prijave besplatne. Mnogi se putnici, međutim, plaše da sami sebe prijave za let iz straha da nešto ne pogreše i da im ne propadne karta. Zato je eKarte.rs omogućila svojim putnicima besplatno prijavljivanje na let od strane naših agenata.

Low-cost u Srbiji

Na srpskom tržištu su pristune skoro sve veće low-cost kompanije: Wizz Air, Ryanair, easyJet, a tu su i Norwegian (Oslo, Stokholm), Vueling (Barselona), Pegasus Airlines (Istanbul), Transavia (Amsterdam), flydubai (Dubai), Red Wings (Moskva) i Eurowings (Štutgart).

Najviše letova ima Wizz Air koji ima bazu na beogradskom aerodromu i odakle obavlja letove do čak 23 grada u Evropi: Barselona, Bazel, Pariz-Bove, Brisel-Šarleroa, Keln, Dortmund, Ajndhoven, Fridrihshafen, Geteborg, Hamburg, Hanover, Karlsrue/Baden-Baden, Larnaka, Lisabon, London-Luton, Malme, Malta, Memingen, Milano, Salcburg, Oslo-Sandefjord, Stokholm-Skavsta i Turku. Wizz Air leti i iz Niša do pet gradova u Evropi: Bazel, Dortmund, Memingen (Minhen), Malme i Beč.

Ryanair leti samo iz Niša do Bergama, Berlina, Bratislave i Malte, a easyJet održava redovne linije iz Beograda do Ženeve, Bazela i Berlina.