Postoji način da izbegnete sve te zamke i moguće probleme. Samo treba da nam se javite na telefon 060-747-07-75 ili da nam pošaljete zahtev mejlom na info@ekarte.rs, a naši profesionalni avio agenti će obaviti kupovinu umesto vas. Na taj način možete kupiti kartu za bilo koji low-cost let bez plaćanja kreditnom karticom bez koje inače ne možete da obaviti kupovinu online preko sajta same low-cost kompanije. Na sajtu kompanije takođe ne možete da pravite rezervaciju, tj. da izaberete letove, a da platite u nekom roku. Ovo je, na zadovoljstvo svih, moguće ako se odlučite da se obratite agentima sa sajta eKarte.rs. Mi ćemo vam čuvati rezervaciju, odnosno garantovati ponuđenu cenu do 48 sati.

Sve low-cost avio-kompanije posebno naplaćuju prijavu za let na šalteru aerodroma (check-in), dok su online prijave besplatne. Mnogi se putnici, međutim, plaše da sami sebe prijave za let iz straha da nešto ne pogreše i da im ne propadne karta. Zato je eKarte.rs omogućila svojim putnicima besplatno prijavljivanje na let od strane naših agenata.

Low-cost u Srbiji

Na srpskom tržištu su pristune skoro sve veće low-cost kompanije: Wizz Air, Ryanair, easyJet, a tu su i Norwegian (Oslo, Stokholm), Vueling (Barselona), Pegasus Airlines (Istanbul), Transavia (Amsterdam), flydubai (Dubai), Red Wings (Moskva) i Eurowings (Štutgart).

Najviše letova ima Wizz Air koji ima bazu na beogradskom aerodromu i odakle obavlja letove do čak 23 grada u Evropi: Barselona, Bazel, Pariz-Bove, Brisel-Šarleroa, Keln, Dortmund, Ajndhoven, Fridrihshafen, Geteborg, Hamburg, Hanover, Karlsrue/Baden-Baden, Larnaka, Lisabon, London-Luton, Malme, Malta, Memingen, Milano, Salcburg, Oslo-Sandefjord, Stokholm-Skavsta i Turku. Wizz Air leti i iz Niša do pet gradova u Evropi: Bazel, Dortmund, Memingen (Minhen), Malme i Beč.

Ryanair leti samo iz Niša do Bergama, Berlina, Bratislave i Malte, a easyJet održava redovne linije iz Beograda do Ženeve, Bazela i Berlina.